betaniacaracal.robetaniacaracal.ro
betaniacaracal.ro

betaniacaracal.ro

Nov 21,2017

 

 

 SALUTUL NOSTRU Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: "Ava! adică: Tată!"

   

 RADIOCREȘTIN 

 Radio cezareea

 Radio Vocea ev

 RadioCNM Arad

 Radio Elim Tim

 Radio filadelfia

       

PAGINI CREȘTINE

  

 Biserica Elim
 Betania Oradea
 Biserica micalaca.arad
 Cezareea.ro
 Flacara inchinarii
 Cbee Oradea
 Misiunea speranța
 Muntele Sionului
 Betel Zorilor
 Rcrwebsite.com
 Pagina pastorului
 Resursecrestine
 Luptăpentruunzîmbet
 cantari.de
 pastormargea
 cantaricrestine.ro
 

 
AI O CAUZĂ SPECIALĂ ?

Ai o cauză specială,ai  un necaz,o suferință,o problemă interioară și ai nevoie de un sprijin și ajutor în rugaciune ?Trimite cauza ta și  mulți frați și surori ,Bisericii,se vor ruga pentru tine.  Accesează pagina de rugăciune .             Pentru detalii clik aici


       PREDICII SCRISE 
  
 Vestirea mîntuirii
 Clipe,ceasuri,zile
 Umplerea cu Duhul..
 Toma Didimul
 Credințe zădarnice
 Vedeniile dau încred.
 Credința si manifes..
 Post și rugăciune
 La marea Tiberiadei
 Sărbatoare creștină
 Biserica Cinzecimii
 Nașterea Domnului
 Lucrarea noastră
 Duceți Mintuirea
 Căderea în păcat
 Joia patimilor
 Cristos a înviat
 Casa zidita pe stîncă
 Dragostea este ca o..
 Vine Domnul Isus
 Porunca Bisericii
 Biserica Biruitoare
 
 
 
 
 
 
 
 

                Biblia audio

     

 

            Versetul zilei

             

 

             Pasajul zilei

           Scurt istoric
 

Bisericile Penticostale din cadrul Filialei Caracal sunt Biserici nou plantate și au luat ființă prin venirea în zona de sud a Olteniei a fr Margea Teodor în primăvara anului 1992 ca misionar al Societății de Misiune Penticostală, din Romania ,Misiune ce funcționa în cadrul Cultului Penticostal ,după dedicarea facută prin rugăciune cu punerea mîinilor de către frații păstori din conducerea Misiunii înpreună cu frații păstori din Cultul Penticostal peste cei zece absolvenți ai seminarului de instruire misionară și pastorală, fratele Margea Teodor potrivit cu viziunea ce D-l Isus i-a dat-o înainte de a pleca ,așa cum Fratele Pastor a mărturisit încă înainte de a veni aici,a plecat misionar în zona de sud  a țării în orașele: Corabia ,Caracal si Turnu Magurele .

A început să facă evanghelizări în orașele  menționate,atît la casele de cultură cît și Evanghelizări personale prin parcuri și străzi ,în zonele urbane posibile .

În loc. Corabia s-a  început prin lucrarea cu copiii ,facută la casa de cultură unde în fiecare săptămîna veneau la întruniri peste 60 de copii, din ei s-a format grupul pe care fratele Pastor l-a folosit la evanghelizări apoi au urmat primii veniți .

În localitatea Caracal au fost făcute evanghelizări .stradale prin parcuri ,de la om la om și la sfirșitul lunii august a anului 1992 primise-ră pe Domnul Isus ca Mîntuitor ,peste 20  de persoane.Interesul pentru credință a fost mai mare și s-a văzut nevoia de a face evanghelizări în masă ,drept urmare fratele Pastor s-a dus să închirieze o sală a casei de cultură pentru evanghelizare în luna septembrie a anului 1992 .

În urma discuțiilor cu Directorul Casei de Cultură, acesta i-a spus că nu poate să ofere casa de cultură,pînă săptămîna viitoare deoarece fac alții evangelizare.

La sfîrșitul săptămînii fratele pastor s-a dus să vadă cine sunt cei care au făcut evanghelizare și a văzut că erau frați din Germania înpreună cu un frate din țară,ce fratelui Margea  îi era cunoscut, .Ei erau adunați la ultima întîlnire și erau nemulțumiți că au făcut evanghelizare  o săptămînă și nu era nimeni să preia în continuare pe acei cărora li se vestise evanghelia.

Frații care au organizat acea evanghelizare au fost bucuroși să afle că este un misionar în zonă și înainte de a pleca i-au propus fratelui Margea să lucreze împreuna cu ei , fratele Pastor a afirmat că nu poate da un raspuns fiindca este angajat al Societatii de Misiune Penticostală din Oradea și trebuie sa stea de vorba cu  conducerea Misiunii,fratii veniți în sud erau de la Misiunea Neemia din Germania.

După aceasta fr Margea a continuat să facă mai multe evanghelizări atît la casa de cultură cît și stradale ,în parcuri ,de la om la om,nu dupa multă vreme sa simțit nevoia unei case de rugăciune ,pentru că au venit mai multe suflete la mîntuire ,s-au facut patru botezuri în apa două în parcul din oraș ,au fost momente deosebite ,localnicii nu au mai văzut așa ceva, multe persoane  au venit la pocaință .

Fratele  pastor cînd a  văzut aceasta ,a discutat cu frații din conducerea Misiunii Penticostale Oradea a prezentat situația și frații au spus : nu este nici o problemă dacă te susține altă misiune crestină ,important este ca oamenii să vină la pocaință .Am anunțat fr de la misiunea Neemia deoarece nu aveam unde să mai funcționăm cu adunarea și în condițiile în care veneau tot mai mulți la Biserică  s-a deslănțuit prigoana împotriva noastră .(un comentariu pe această temă se va putea citi ulterior)

Frații de la Misiunea Crestină Neemia au fost de acord, Fr pastor Margea a trecut prin transfer la această Misiune care s-a implicat foarte mult în zona de sud prin :susținere de evanghelizări ,susținerea lucrătorilor ,construirea de case de rugăciune,ajutorarea familiilor cu probleme ,ajutorarea zonelor calamitate.

La data de 14 aug 1992 i-a ființă prima  Biserică Penticostală în zona de sud a jud Olt în loc Caracal prin semnarea adeziunii de constituire a primilor întorși la viața cea nouă prin ISUS CRISTOS.

În cadrul Bisericii nou plantate s-a constituit un grup misionar format din tineri care au primit pe D-l Isus ca mîntuitor pesonal, s-au făcut evanghelizări în alte orașe din zonă,Corabia,Turnu Magurele,Dragănești Olt,Zimnicea,Roșiori de Vede,Scornicești, în unele din aceste orașe așa cum este arătat în pagina misionară au fost înfințate Biserici .

După această etapă au urmat comunele și satele din zonă:Brastavățu,Urzica,Islaz

Studina,Dobrosloveni,Vlădila,Chilii,Greci,Farcașele,în unele din acestea au luat ființă

noi Biserici iar în altele în curînd cu ajutorul D-lui Isus vor lua ființă noi Biserici.

Laudat să fie Numele Domnului Isus pentru tot ce EL a făcut.

Nu putem să nu consemnăm aici ,efortul dăruirea și sacrficiul fratelui Pastor Margea care a venit aici din zona Arad ca misionar și în pofida tuturor problemelor ,a prigoanelor ,a neajunsurilor a rămas aici și a continuat lucrarea de răspîndire a evangheliei în zona de sud a țării.

 

BORDUL DE MISIUNE AL BISERICII